Op de rotonde Boerhaavelaan/Laan Corpus den Hoorn is een aparte afslag (by-pass) gekomen, maar er is geen een veilige oversteekplaats. De wijkraad heeft bij de gemeente gevraagd om het alsnog aan te leggen, maar onderstaand het teleurstellende antwoord. Wij zijn van mening dat de situatie nu gevaarlijk is. Graag uw reactie op deze berichtgeving.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Met vriendelijke groet, Henk Cools  -------------------
Geachte heer Cools,
Uw melding van oktober 2016 hebben we in goede orde ontvangen. In de melding wijst u ons op het ontbreken van een oversteekplaats bij de rotonde op de Boerhaavelaan. Met deze mail reageren wij op uw melding. De rotonde aan de Boerhaavelaan is gedurende de zomervakantie voorzien van een weg langs de rotonde: een bypass. De voorrang van de fietsers/voetgangers op deze rotonde hebben we puur voor de verkeersveiligheid intact gehouden.

Hier steken namelijk veel scholieren en ouders met kinderen over. We hebben voor deze verkeerssituatie advies bij de politie gevraagd en zij waren het hiermee eens.
De fietsers/voetgangers die de bypass hier oversteken moeten wel voorrang verlenen. Dat is door verkeerstekens aangegeven. Dit is vanwege de verkeersveiligheid. Het autoverkeer rijdt op de bypass wat sneller dan het autoverkeer wat een rotonde nadert. Het fietsverkeer kan heel goed de situatie overzien en daar rekening mee houden. We hebben een aantal vergelijkbare rotondes met bypass in de stad en dat zorgt voor de uniformiteit en duidelijkheid bij het oversteken van de bypass van een rotonde. Bij andere rotondes geldt echter dat fietsers/voetgangers geen voorrang hebben op een rotonde. Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn geweest.

Met vriendelijke groet, Marc Remijn (Verkeersmeldingen Gemeente Groningen / Ten Boer)