Nieuw Kunstwerk Corpus onthuld

corpus-kunstwerkSpeciaal voor de wijk Corpus den Hoorn heeft kunstenaar Frank Havermans een nieuw kunstwerk annex ontmoetingsplek gemaakt. Het initiatief hiervoor kwam van enkele wijkbewoners.
Zaterdag 22 september, tijdens de landelijke burendag, was de feestelijke opening, met muziek, optredens, hapjes, drankjes, oud-Hollandse spelen voor jong en oud, speeddaten met de kunstenaar en wethouder Frank de Vries. De organisatie was in handen van het Centrum Beeldende Kunst Groningen (CBK Groningen). En buurtbewoners waren erbij betrokken. De hele wijk Corpus den Hoorn was uitgenodigd.
Buurtbewoners
Havermans kunstwerk, dat zich begeeft op het snijvlak van kunst en architectuur, is enerzijds bedoeld voor wijkbewoners, anderzijds voor alle passanten van de Hoornsedijk, waar de sculptuur staat. Het kunstwerk, met titel KAPKAR / CDH-2P2 - Proathoes, biedt voorbijgangers de mogelijkheid over de dijk te kijken naar het daarachter gelegen Noord-Willemskanaal. Deze dijk is tevens onderdeel van het Pieterpad Het werk kwam tot stand in samenwerking met het wijkteam Nieuw Lokaal Akkoord dat zorg droeg voor de financiering en het CBK Groningen dat de kunstcommissie met daarin buurtbewoners formeerde en de kunstopdracht begeleidde.

Redactie

De Zuidwester is een uitgave van de Stichting Wijkraad Corpus den Hoorn.

Op de pagina De Zuidwester treft u de digitale versie van de wijkkrant "De Zuidwester" jaargang 2014 t/m 2022 aan. Om te openen Klikt U op een editie die vervolgens geheel opent.

De redactie van De Zuidwester bestaat uit: Matthé Snijders, Annika van Dijk, Golbang Khorasani en Klaasje Vonk.
WIJKKRANT DE ZUIDWESTER ZOEKT VRIJWILLIGERS DIE MEE WILLEN HELPEN OM EEN MOOIE KRANT TE MAKEN.
In ons team is plaats voor twee vrijwilligers.
Tot het takenpakket behoort o.a.: Nieuws vergaren, foto’s maken, artikelen schrijven over wijkgebeurtenissen, interviews houden, contact met onze adverteerders en nieuws leveranciers en de krant indelen. Deze taken worden onderling verdeeld. De krant verschijnt vier keer per jaar in de wijken Corpus den Hoorn en de Hoornse Meer. Vrijwilligers hoeven niet uit deze wijken te komen, maar affiniteit met de wijken is wel belangrijk. De gemiddelde tijd is per kwartaal 10 uren. Inlichtingen via de redactie 06-2550 4536 of per mail redactie@dezuidwesterkrant.nl


Als buurtbewoner is uw bijdrage aan de krant in de vorm van tekst, foto- en film materiaal van harte welkom!
Heeft u interesse in redactie- werk voor de site en/of de krant neem dan contact met ons op. Dit kan via onderstaand adres of via e-mail:
redactie@dezuidwesterkrant.nl


Wijkraad Corpus den Hoorn
06-2550 4536
wijkraad@corpusdenhoorn.nl