logo transparant150logotest

Huurdersbelang Groningen-Zuid

Wij zijn Huurdersbelang Groningen-Zuid. Wij behartigen de belangen van alle huurders van de woningcorporatie De Huismeesters in de wijken.
Corpus den Hoorn, Hoornse Meer, De Wijert en de Rivierenhof. Om dit goed te kunnen doen, werken wij nauw samen met De Huismeesters.
Wij denken mee en adviseren waar mogelijk.
1Huurdersbelang
Onze stichting bestaat uit de volgende mensen:

  • Eddy Kamps - voorzitter

Leden:

  • Annete Laver
  • Sonaida Emerenciana
  • John Kalkwiek
  • Nathalie van der Vechte
  • José Bergman
  • Alexandra Cools
  • Puck Boorsma

Heeft u vragen of opmerkingen over uw woning, wijk en/of woonomgeving?

Dit zijn onze contactgegevens:
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Correspondentieadres: Semmelweisstraat 164  9728 NN Groningen
Wij informeren u graag via de website of wijkkrant van Platform De Wijert (www.wijert.nl), De Zuidwester en www.corpusdenhoorn.nl

Huurdersbelang Groningen-Zuid maakt deel uit van de Huurdersraad De Huismeesters. Ook zijn wij lid van de Woonbond.
=====================================================================================================

Woningverbetering de Wijert

Al vele jaren zijn we, samen met De Huismeesters, bezig om een plan te maken voor de verbeterslag van de woningen in het zuidelijk gebied van hun bezit.
Tijdens de renovatie van het noordelijk gebied brak de financiële crisis uit en is de situatie verslechterd. De inkomens en bouwsubsidies voor de corporaties werden ingetrokken of ingekort, zodat de financiële reserves enorm afnamen. Ook veel personeel moest i.v.m. deze maatregelen afvloeien. Maar de woonkwaliteit van onze woningen in zuid verslechterde zienderogend, dus moet er iets gebeuren. Samen met De Huismeesters hebben we gesproken, hoe kunnen de bewoners daarover meepraten.
Op 1 februari hebben we een inloopavond gehouden. Hier hebben we de bewoners persoonlijk gesproken om te overleggen wat willen de bewoners graag verbeterd hebben in hun woning. Deze verbeteringen zijn opgeschreven en in lijsten door ons verwerkt. We hebben het niet alleen gehad over verbeterslag, maar ook over de communicatie met De Huismeesters. Er waren vrij veel klachten en we zijn met De Huismeesters in overleg hoe dat verbeterd kan en moet worden.
Al de wensen die we gehoord hebben kunnen niet allemaal gehonoreerd worden. Er is een bedrag per woning vastgesteld en voor dat bedrag moeten we zoveel mogelijk verbeteringen aanbrengen. Ook dit gaan we weer met u overleggen en wordt binnenkort weer een inloopavond georganiseerd. U krijgt dan een uitnodiging van De Huismeesters.

Als u vragen heeft kunt u ons bellen 06-5432 0072 of mailen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

St.Huurdersbelang Groningen-zuid