logo transparant150logotest

Verkeersveiliger en mooier straatbeeld in zuidwest kwadrant!

De wijkraad heeft het initiatief genomen om samen met de wijkbewoners van het zuidwest kwadrant, na te gaan denken over een verkeersveiligere en mooier straatbeeld. Er is vanuit het  Nieuw Lokaal Akkoord (NLA) geld gereserveerd voor een projectplan.

De motivatie

Het zuidwest kwadrant is nu bijna geheel vernieuwd. Van Flex I + II, de huurwoningen, de prachtige binnenterreinen t/m de nog te bouwen basisschool en het MFC (Multi functioneel centrum). Wat een vooruitgang!

Zo goed als de binnenplaats van de huurwoningen (parkeerterrein + speelterreintje waarbij kinderen hebben mogen meedenken) en de buitenruimtes van de Flex­woningen zijn ingericht, zo fantasieloos recht en lang zijn  de drie straten Koch­straat, Pasteurlaan en Boerhaavelaan. In dit gebied geldt een 30 km zone en gelden eenrichtingswegen.

Betrokken buurtbewoners

De lange straten gaven, na navraag bij meerdere wijkbewoners, het volgende gevoel: ra­cebaan; lange tunnel; grauw eind; gevaarlijke oversteekplaatsen; er wordt veel te hard gereden en vaak ook nog tegen het verkeer in.

Als straks de basisschool en het MFC voltooid zijn, zullen nog meer kinderen naar school lopen en fietsen. Ook ouderen en jongeren verplaatsen zich dan naar het MFC.

Kortom de wijkraad wil samen met de buurtbewoners zich inzetten voor:

Hoe verkeersveilig en mooi kunnen we deze straten straks maken voor jong en oud?

Meedenken?

Houd op de website www.corpusdenhoorn.nl de ontwikkelingen over dit projectplan in de gaten. Heeft u nu alvast een goed idee of een goed plan? Dan kunt u reageren via de website en mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zodra de plannen er zijn, zal er een buurtavond worden vastgelegd.

Namens de wijkraad, Henk Cools en Rico Sloover