logo transparant150logotest

Op zaterdag 31 oktober a.s. wordt van 14.30 tot 17.00 uur in de Immanuelkerk aan het Overwinningsplein in Corpus den Hoorn een symposium gehouden onder de titel ‘Alles van waarde… hoe te ontsnappen aan het rendementsdenken’. Dit symposium vormt de afsluiting van de viering van het 50-jarig bestaan van de Immanuelkerk. ZIE de pdfSymposiumFlyer.pdf!
Thema is de waardigheid van de mens in de huidige participatiesamenleving. Hoe komt het dat we de waarde van iets of iemand alleen nog maar kunnen uitdrukken in termen van geld? Waarom staan we toe dat zorg, onderwijs en natuur voortdurend als kostenpost worden weggezet? Zitten we echt zo gevangen in het rendementsdenken? Wat kunnen kerk en religie hierin betekenen?

Daarover spreken drie bekende opinieleiders:

  • Filosofe en schrijfster Désanne van Brederode
  • Hoogleraar theologie Rinse Reeling Brouwer
  • Hoogleraar theologie Erik Borgman

Daarna zal een forum vanuit hun praktijk reageren:

  • Mattias Gijsbertsen (wethouder in Groningen)
  • Fenneke Reinders (docente geschiedenis)
  • Nienke Ybema (directeur zorginstelling Dignis)

Als dagvoorzitter treedt op Ruth Peetoom, politica en voormalig wijkpredikante van de Immanuelkerk. We besluiten de middag met een borrel. U bent van harte welkom! De toegang is gratis.
Informatie voor de pers: Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met ds. Jannet van der Spek, predikant van de Immanuelkerk. Telefoonnummer: 050 – 525 2633 of 06 - 4172 8662 en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Archief Zuidwester

Archief De Zuidwester

2013: Zuidwester april 2013