logo transparant150logotest

Schrijf een brief aan onze wijkwethouder!

WijkwethouderVanaf februari 2019 is Glimina Chakor wijkwethouder voor heel Groningen-Zuid, dus ook voor Corpus den hoorn, Hoornse Meer en de andere Hoornse Wijken. In de hoedanigheid van wijkwethouderprobeert zij, samen met de medewerkers van het Gebiedsteam-Zuid, in het College extra op te komen voor de belangen van de inwoners van alle wijken in Zuid.

Vanzelfsprekend is het wijkwethouder zijn maar een van haar taken. Binnen het College van B&W heeft zij in haar portefeuille: Stadsbeheer & Reiniging, Groen & Klimaatadaptatie, Duurzaamheid & Circulaire Economie, Inkoop, Integratie & emancipatie, Laaggeletterdheid, Toegankelijkheid, Evenementen. “Ga er maar aan staan” zult u ongetwijfeld denken. Wethouder Chakor doet dat, maar wil graag extra worden gevoed en gestimuleerd door de inwoners van de wijken.

Voor wijkwethouder Chakor is het in deze coronatijd lastig ‘haar’ wijkbewoners te spreken te krijgen en te horen welke vragen en wensen ze hebben. Daarom deze oproep haar een brief te schrijven met uw mening over wat de gemeente speciaal voor uwwijk zou moeten doen, of misschien al heel goed doet. Het liefste stuurt u die brief per mail, maar het mag ook een ‘ouderwetse’ brief zijn. De verschillende vragen, opvattingen en wensen zullen in overleg met Henk Kosmeijer, gebiedsmanager Zuid, worden gebundeld.

Er zal zeker ook een reactie op de brieven komen. Op welke manier dat kan isvanzelfsprekend nog niet precies te zeggen. Het liefst zou dat vanzelfsprekend live gebeuren op een bijeenkomst in De Semmelstee, maar …… wie weet wanneer? Misschien is een zoommeeting mogelijk met een aantal briefschrijvers. In elk geval zullen we in de juni-editie van De Zuidwester verslag doen van wat u Glimina Chakor heeft gemeld en zal er een eerste reactie van haar zijn.

Stuur uw brief aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.    Wij sturen uw brief door.

Redactie

De Zuidwester is een uitgave van de Stichting Wijkraad Corpus den Hoorn.

Op de pagina De Zuidwester treft u de digitale versie van de wijkkrant "De Zuidwester" jaargang 2014 t/m 2022 aan. Om te openen Klikt U op een editie die vervolgens geheel opent.

De redactie van De Zuidwester bestaat uit: Matthé Snijders, Annika van Dijk, Golbang Khorasani en Klaasje Vonk.
WIJKKRANT DE ZUIDWESTER ZOEKT VRIJWILLIGERS DIE MEE WILLEN HELPEN OM EEN MOOIE KRANT TE MAKEN.
In ons team is plaats voor twee vrijwilligers.
Tot het takenpakket behoort o.a.: Nieuws vergaren, foto’s maken, artikelen schrijven over wijkgebeurtenissen, interviews houden, contact met onze adverteerders en nieuws leveranciers en de krant indelen. Deze taken worden onderling verdeeld. De krant verschijnt vier keer per jaar in de wijken Corpus den Hoorn en de Hoornse Meer. Vrijwilligers hoeven niet uit deze wijken te komen, maar affiniteit met de wijken is wel belangrijk. De gemiddelde tijd is per kwartaal 10 uren. Inlichtingen via de redactie 06-2550 4536 of per mail redactie@dezuidwesterkrant.nl


Als buurtbewoner is uw bijdrage aan de krant in de vorm van tekst, foto- en film materiaal van harte welkom!
Heeft u interesse in redactie- werk voor de site en/of de krant neem dan contact met ons op. Dit kan via onderstaand adres of via e-mail:
redactie@dezuidwesterkrant.nl


Wijkraad Corpus den Hoorn
06-2550 4536
wijkraad@corpusdenhoorn.nl