logo transparant150

Archief

Een goed idee voor Stad? Kom in de Open Raad!

Heb je als Stadjer een goed idee voor je eigen straat, wijk of voor de hele Stad? Kom dan in de Open Raad in het stadhuis op zaterdagmiddag 4 november 2017. Enthousiaste raadsleden kunnen dan jouw plan adopteren. Om mee te denken en mee te helpen om het ook echt uit te voeren. Nog geen idee maar wel zin om misschien mee te doen? Geen probleem. Gebruik dan de zomer om een mooi plan te bedenken. Alle tijd, aanmelden hoeft nog niet. Dat kan ook later deze zomer. In november 2016 was de eerste Open Raad. En nu wegens succes voor de tweede keer. Van de eerste keer zijn plannen al uitgevoerd of nog in ontwikkeling.
Adopteren:  In de Open Raad vertel je je voorstel aan de gemeenteraadsleden. Eén of meer enthousiaste raadsleden kunnen dan jouw plan adopteren. Dat betekent niet dat ze het wel even voor jou gaan uitvoeren. Maar de raadsleden bekijken dan samen met jou hoe jouw initiatief een succes kan worden.
Aanmelden:  Heb je al een idee? Dan kun je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. reageren, dan nemen we contact op. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de raadsleden Diederik van der Meide (06 551 163 33,
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ), Arjen Banach (06 245 771 14, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) en Glimina Chakor ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of de Griffie van de gemeenteraad (050 367 77 02, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Tips tegen inbraak

1INBRAAKlogoDe zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of een dagje uit. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. Het is ook vaak eenvoudig de woningen eruit te pikken waarvan de bewoners langere tijd weg zijn: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn en er is nooit een lampje aan. Wilt u de kans op een inbraak in uw woning of wijk voorkomen? Volg dan deze tips op:
Op vakantie? Licht de buren in: Uw vertrouwde buren kunnen u helpen om een oogje in het zeil te houden en om de woning een bewoonde indruk te geven. Dit door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto eens op de oprit te zetten, de gordijnen af en toe te sluiten en weer te openen.
Sluit ramen en deuren: Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan eenvoudig, zonder in te hoeven breken, uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor gaan. Leg geen kostbare spullen in het zicht en sluit de deuren en ramen waar u geen zicht op heeft. Ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. 

Bel 112 bij verdachte situaties: Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld glasgerinkel/gestommel in uw huis terwijl u er niet bent of ze zien onbekende personen bij uw huis) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Donderdag 18 mei was WIJK-KLUSDAG De Huismeesters

Donderdag 18 mei trekken alle medewerkers van De Huismeesters de Groninger wijken in om te klussen! 1klusWij weten dat goed wonen verder gaat dan alleen een goede woning. De buurt bepaalt voor een groot deel of bewoners prettig wonen. Wij dragen hier graag aan bij. Daarom steken we donderdag 18 mei 2017 de handen uit de mouwen in de Groninger wijken.
Heb jij een goed idee?  Weet jij een leuke klus of activiteit voor een complex, straat of buurt? Iets waarvan je vindt dat het de leefbaarheid vergroot? Bloemetjes planten, brandgangen schoonmaken, speeltuintjes opknappen, koffie schenken in een verzorgingshuis, wij staan overal voor open. Dus laat het ons weten; wij gaan graag aan de slag! Mail je idee naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Lees meer...

Operatie Steenbreek trekt de wijk in!

Operatie Steenbreek is een samenwerking van verschillende Nederlandse gemeentes om verdere verstening van de Nederlandse tuinen tegen te gaan. 1Operatie SteenbreekDe gemeente Groningen ondersteunt dit onttegelingsproject. Steeds vaker ontstaan in de stad namelijk problemen met de afwatering, waardoor bijvoorbeeld kelders onderlopen. Een groene tuin zorgt ervoor dat niet al die regenbuien door het riool hoeven worden opgevangen. Van half maart tot en met 13 mei is in Helpman, De Wijert en Corpus den Hoorn het eerste Buurt & Tuinfestival Steenbreek. Met o.a. voorlichting over verstening, workshops ‘natuurrijk tuinieren’, en buurtacties om tegels op te halen in ruil voor een plant; elke tegel is welkom. Op 13 mei wordt er afgesloten met een groenmarkt op het Overwinningsplein.
Het belang van groen: In sommige wijken is inmiddels zo weinig groen meer dat ware ‘hitte-eilanden’ ontstaan: plekken waar de warmte ’s zomers niet weg kan en de temperatuur flink oploopt. Ook veroorzaakt de toename van tegeltuinen problemen met de afwatering waardoor kelders onderlopen. Regenwater kan immers niet wegzakken in de grond. Genoeg redenen dus om wat tegels te laten plaatsmaken voor planten! Met tips, regelingen, een tv-serie, kortingsbonnen, lezingen en brochures probeert Operatie Steenbreek Groningen Stadjers te enthousiasmeren voor een groene tuin. Groen in je tuin heeft allerlei voordelen: het is bewezen gezond, biedt voeding voor insecten en dieren, en zorgt voor een beter klimaat in de stad.

Lees meer...

MANTELZORGKAART 2017 VERKRIJGBAAR VANAF 17 JANUARI

Een blijk van waardering voor de mantelzorgers in de stad Groningen  1mantelzorgkaartEen Mantelzorgkaart met veel leuke aanbiedingen. Ook dit jaar kunnen de mantelzorgers in de stad Groningen een Mantelzorg kaart ophalen. Hiermee willen de gemeente Groningen, Humanitas en het WMO-platvorm hun waardering uiten voor het goede werk van de mantelzorgers. Met de kaart kunnen de mantelzorgers gebruik maken van een aantal leuke aanbiedingen. De kaart bevat onder andere coupons voor een gratis bosje bloemen, een lekker ijsje in de zomer en een heerlijke lunch voor twee personen. Mantelzorgers doen ontzettend veel goed werk voor anderen en verdienen het daarom ook zelf eens verwend te worden.
Humanitas wil ook de nog niet geregistreerde mantelzorgers bereiken Het uitreiken van de Mantelzorgkaart geeft Humanitas ook de gelegenheid in gesprek te raken met de mantelzorgers. Zo kunnen zij van elkaar horen hoe het gaat en op welke manier Humanitas de mantelzorgers kan ondersteunen. Veel mantelzorgers zijn al geregistreerd, maar lang niet allemaal. En juist die groep, die (nog) niet geregistreerd is, wil Humanitas bereiken om ook hun ondersteuning te kunnen bieden. Ben je nog niet geregistreerd of ken je een mantelzorger die nog niet is geregistreerd, meld je dan bij het Steunpunt Mantelzorg.
OPHAALPUNTEN MANTELZORGKAART: De Mantelzorgkaart is vanaf 17 januari te verkrijgen bij de volgende punten: bij Steunpunt Mantelzorg Humanitas, A-Kerkhof Zuidzijde 22 en de De WIJ-teams, www.wij.groningen.nl· Tijdens de mantelzorgspreekuren in de wijken (Neem bij het ophalen je identificatiebewijs mee) Kijk voor meer informatie over de mantelzorg op de site: www.humanitas.nl/groningen

Lees meer...

VRIJWILLIGERSWERK BIJ MAXIMA?

Maxima STAD Kledingbank Maxima (voor minima) Groningen ging in maart 2016 open. Het is een modezaak van ongeveer 200 m2, alleen voor de cliënten van de Voedselbank. Er is de voorjaar/zomercollectie en de herfst/wintercollectie. Twee keer per jaar kan men gratis komen winkelen en per persoon ongeveer 10 stuks kleding, een paar schoenen en een boek uitkiezen. adres Oosterhamriklaan 91, Groningen
ingangsdatum in overleg - contactpersoon Rob Beckers, tel.nr. 050-3145386 mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

WIJ Groningen - Zorg & Ondersteuning

1WIJ‘WIJ Groningen – Zorg en ondersteuning voor de inwoners van Groningen. Zie Filmpje YouTube (klik)
De hulp en zorg in Nederland is onderhevig aan veranderingen. Ook in Groningen. Daarom is WIJ Groningen gestart in 2015, met teams in Beijum en in de Oosterparkwijk. Vanaf januari 2016 starten ook de WIJ teams in de Korrewegwijk, Lewenborg en Hoogkerk. Eind 2016 is WIJ Groningen in elf wijkteams vertegenwoordigd. In deze korte animatiefilm wordt uitgelegd wat WIJ Groningen precies voor de inwoners van Groningen kan betekenen.’

KERSTloop Groningen zondag 20-12-2015

Zondag 20 december rennen in de wijk Hoornse Meer weer vele vrolijke kerstmannen, rendieren en sneeuwpoppen! HCM Events organiseert dan voor het vierde jaar de Kerstloop Groningen: een recreantenloop over een route van vier kilometer. De route is een uur en vijftien minuten opengesteld, dus wie meedoet kan vier, acht, twaalf of misschien zelfs zestien kilometer lopen.

Lees meer...

Verzoek Wijkraad om veilige oversteekplaats nabij rotonde

Op de rotonde Boerhaavelaan/Laan Corpus den Hoorn is een aparte afslag (by-pass) gekomen, maar er is geen een veilige oversteekplaats. De wijkraad heeft bij de gemeente gevraagd om het alsnog aan te leggen, maar onderstaand het teleurstellende antwoord. Wij zijn van mening dat de situatie nu gevaarlijk is. Graag uw reactie op deze berichtgeving.  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Met vriendelijke groet, Henk Cools  ------------------------------fotocorpussite
Geachte heer Cools,
Uw melding van oktober 2016 hebben we in goede orde ontvangen. In de melding wijst u ons op het ontbreken van een oversteekplaats bij de rotonde op de Boerhaavelaan. Met deze mail reageren wij op uw melding. De rotonde aan de Boerhaavelaan is gedurende de zomervakantie voorzien van een weg langs de rotonde: een bypass. De voorrang van de fietsers/voetgangers op deze rotonde hebben we puur voor de verkeersveiligheid intact gehouden.

Lees meer...

Symposium ‘Alles van waarde…’ op 31 oktober 2015

Op zaterdag 31 oktober a.s. wordt van 14.30 tot 17.00 uur in de Immanuelkerk aan het Overwinningsplein in Corpus den Hoorn een symposium gehouden onder de titel ‘Alles van waarde… hoe te ontsnappen aan het rendementsdenken’. Dit symposium vormt de afsluiting van de viering van het 50-jarig bestaan van de Immanuelkerk. ZIE de pdfSymposiumFlyer.pdf!
Thema is de waardigheid van de mens in de huidige participatiesamenleving. Hoe komt het dat we de waarde van iets of iemand alleen nog maar kunnen uitdrukken in termen van geld? Waarom staan we toe dat zorg, onderwijs en natuur voortdurend als kostenpost worden weggezet? Zitten we echt zo gevangen in het rendementsdenken? Wat kunnen kerk en religie hierin betekenen?

Lees meer...

Bezorgdheid en steunbetuigingen op informatieavond vluchtelingen

De theaterzaal van de Martiniplaza zit nagenoeg vol bij de informatieavond over de noodopvang van 550 vluchtelingen aan de Van Swietenlaan. Burgemeester Peter den Oudsten, wethouder Roeland van der Schaaf en Henk Wolthof, unitmanager Noord van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) Noord beantwoorden bezorgde vragen van kritische bewoners, maar ontvangen ook steunbetuigingen.
NAGEKOMEN INFO: De gemeente Groningen levert een bijdrage aan de opvang van vluchtelingen. Dat gebeurt via noodopvang aan de Van Swietenlaan 23. Op vrijdag 16 oktober 2015 is het gebouw opgeleverd en zijn de eerste vluchtelingen gearriveerd. Op de website van de gemeente Groningen  http://gemeente.groningen.nl/noodopvang-vluchtelingen vindt u de meest actuele informatie, veel gestelde vragen en antwoorden en contactgegevens.

Lees meer...

Archief Zuidwester