logo transparant150

LOGEERHUIS DE OPSTAP ORGANISEERT VOORLICHTINGSBIJEENKOMSTEN VOOR NIEUWE VRIJWILLIGERS

1logo de opstap voor social mediaEr zijn dringend nieuwe vrijwilligers nodig bij De Opstap. Dit logeerhuis voor herstel- en respijtzorg in Groningen voorziet duidelijk in een behoefte. Regelmatig zijn alle logeerkamers bezet. Vandaar dat De Opstap nu hard op zoek is naar nieuwe vrijwilligers. Daarvoor organiseert De Opstap op de volgende data voorlichtingsbijeenkomsten:
* 27 november: van 19.00 uur tot 20.00 uur
* 30 november: van 13.30 uur tot 14.30 uur
* 5 december: van 10.00 uur tot 11.00 uur
Locatie: Humanitas (Tuinzaal), Akerkhof 22, 9711 JB Groningen.
Voor iedereen die geïnteresseerd is in vrijwilligerswerk, is dit een goede gelegenheid om te weten te komen wat je bij De Opstap kunt doen. Er zijn namelijk ook vrijwilligers aanwezig die in het huis werken. In De Opstap verblijven gasten, die tijdelijk even niet thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld na een operatie. Of omdat hun mantelzorger op vakantie is. De vrijwilligers houden gezamenlijk het huishouden van De Opstap draaiende. Ze verwelkomen de gasten in het logeerhuis, ondersteunen hen gedurende het verblijf en verrichten lichte huishoudelijke taken. Op de website www.deopstap050.nl [1] is meer informatie over De Opstap en de actuele vrijwilligersvacatures te vinden. Voor de voorlichtingsbijeenkomsten hoeft u zich niet van te voren aan te melden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sterre Attema, projectondersteuner, telefoon 06-532 400 02

Redactie

De Zuidwester is een uitgave van de Stichting Wijkraad Corpus den Hoorn.

Op de pagina De Zuidwester treft u de digitale versie van de wijkkrant "De Zuidwester" jaargang 2014 t/m 2018 aan. Om te openen Klikt U op een editie die vervolgens geheel opent in Issuu.

De redactie van De Zuidwester bestaat uit: Alexandra Cools, Matthé Snijders, Annika van Dijk, Henk Cools (Wijkraad).
WIJKKRANT DE ZUIDWESTER ZOEKT VRIJWILLIGERS DIE MEE WILLEN HELPEN OM EEN MOOIE KRANT TE MAKEN.
In ons team is plaats voor twee vrijwilligers.
Tot het takenpakket behoort o.a.: Nieuws vergaren, foto’s maken, artikelen schrijven over wijkgebeurtenissen, interviews houden, contact met onze adverteerders en nieuws leveranciers en de krant indelen. Deze taken worden onderling verdeeld. De krant verschijnt vier keer per jaar in de wijken Corpus den Hoorn en de Hoornse Meer. Vrijwilligers hoeven niet uit deze wijken te komen, maar affiniteit met de wijken is wel belangrijk. De gemiddelde tijd is per kwartaal 10 uren. Inlichtingen via de redactie 050-52 68 061 of per mail redactie@dezuidwesterkrant.nl


Als buurtbewoner is uw bijdrage aan de krant in de vorm van tekst, foto- en film materiaal van harte welkom!
Heeft u interesse in redactie- werk voor de site en/of de krant neem dan contact met ons op. Dit kan via onderstaand adres of via e-mail:
redactie@dezuidwesterkrant.nl


Wijkraad Corpus den Hoorn
06 - 54 3200 72
wijkraad@corpusdenhoorn.nl