logo transparant150

KardingeRun breidt uit tijdens jubileum editie

1Kardigerun5Het weekeinde van 7 en 8 juli staat het Kardinge gebied in het teken van modder, obstakels en bikkels die meedoen aan de vijfde editie van de KardingeRun. Na vier succesvolle runs de afgelopen jaren, breidt de jubileum editie uit met een nieuwe afstand: de 12 kilometer!

Parcours: De start vindt plaats voor de ingang van Sportcentrum Kardinge. De routes voor de vijfde editie zijn uitgestippeld over 5, 8, 12 en 16 kilometer. In tegenstelling tot de voorgaande edities, zijn de routes dit jaar allemaal unieke rondes. In de 12 en 16 kilometer ligt er meer focus op statische kracht, behendigheid en uithoudingsvermogen. Gezien het grote aantal deelnemers dat ook dit jaar weer verwacht wordt, is voor deze editie besloten om er weer een heel KardingeRun weekeinde van te maken. Op deze manier verbetert de doorstroming in het parcours en zijn er minder wachttijden bij obstakels. De routes en de obstakels zijn zoals elke editie uitgestippeld in overleg met Natuurmonumenten, die naast beheerder van het gebied ook aan het evenement gekoppeld is als goede doel.

Obstakels: Tijdens de run komen de deelnemers verschillende hindernissen tegen met water, modder en andere uitdagingen. Ook de Kardinger bult is onderdeel van het uitdagende parcours. Voor de realisatie van het parcours werkt de KardingeRun samen met bedrijven uit de survival wereld en verschillende bouwbedrijven, zoveel mogelijk afkomstig uit Noord-Nederland. Door een combinatie van deze samenwerking en de bestaande elementen uit de natuur in het gebied wordt een compleet en afwisselend parcours neergezet.

Familie Run: Bikkels heb je in alle soorten en maten. Ook dit jaar is de Familie Run (voorheen ouder-kind loop) weer een onderdeel van de KardingeRun. Tijdens dit onderdeel kunnen jonge bikkeltjes over stoere hindernissen klimmen en lekker door de modder rennen. Deze hindernissen zijn geschikt voor bikkels vanaf 7 jaar, maar ook uitermate uitdagend voor volwassenen. De FamilieRun start zondag 8 juli om 09:30 uur als eerste dag-onderdeel van de KardingeRun, zodat de kinderen vrij baan hebben op het 5 kilometer parcours.  Meer informatie en aanmelden op www.kardingerun.nl

Redactie

De Zuidwester is een uitgave van de Stichting Wijkraad Corpus den Hoorn.

Op de pagina De Zuidwester treft u de digitale versie van de wijkkrant "De Zuidwester" jaargang 2014 t/m 2017 aan. Op de Archief  pagina treft nog oudere edities (2007 - 2015). In het grote scherm rechts staan de meeste recente uitgaven. Om te openen Klikt U op een editie die vervolgens geheel opent in Issuu.

De redactie van De Zuidwester bestaat uit: Alexandra Cools, Matthé Snijders, Annika van Dijk, Henk Cools (Wijkraad).
WIJKKRANT DE ZUIDWESTER ZOEKT VRIJWILLIGERS DIE MEE WILLEN HELPEN OM EEN MOOIE KRANT TE MAKEN.
In ons team is plaats voor twee vrijwilligers.
Tot het takenpakket behoort o.a.: Nieuws vergaren, foto’s maken, artikelen schrijven over wijkgebeurtenissen, interviews houden, contact met onze adverteerders en nieuws leveranciers en de krant indelen. Deze taken worden onderling verdeeld. De krant verschijnt vier keer per jaar in de wijken Corpus den Hoorn en de Hoornse Meer. Vrijwilligers hoeven niet uit deze wijken te komen, maar affiniteit met de wijken is wel belangrijk. De gemiddelde tijd is per kwartaal 10 uren. Inlichtingen via de redactie 050-52 68 061 of per mail redactie@dezuidwesterkrant.nl


Als buurtbewoner is uw bijdrage aan de krant in de vorm van tekst, foto- en film materiaal van harte welkom!
Heeft u interesse in redactie- werk voor de site en/of de krant neem dan contact met ons op. Dit kan via onderstaand adres of via e-mail:
redactie@dezuidwesterkrant.nl


Wijkraad Corpus den Hoorn
06 - 54 3200 72
wijkraad@corpusdenhoorn.nl